Mexická směs do tortily

3.25

hodnoceno: 4
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • pórek
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      ks kuřecí prsa
    • pepř mletý
    • sojová omáčka
    • 1
      ks paprika
    • kečup - ostrý
    • 1
      plechovka fazole
    • olej
    • 1
      ks chilli papričky

Postup přípravy receptu

  • Doporučuji si nejdříve připravit a nakrájet suroviny.
  • Připravíme hlubší pánev, do pánve nalijeme olej.
  • Nakrájíme najemno 3 stroužky česneku, kuřecí prsa na malé kousky (jako při přípravě číny), 1 větší papriku také na malé kostičky, nejlépe červenou (jídlo bude mít lepší barvu), pórek (záleží na chuti každého, kolik si ho tam nakrájí).
  • Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme najemno nakrájený česnek, poté přidáme nakrájená kuřecí prsa, osolíme, opepříme, pokapeme dostatečným množstvím sójové omáčky a chvíli necháme podusit.
  • Když je maso hotové, ochutnáme, zda nepotřebuje přisolit nebo přidat sójovou omáčku.
  • Poté dáme do pánve nakrájenou papriku a pórek, pokud má rád někdo pálivé, může přidat ještě jednu chilli papričku a opět necháme chvíli podusit. Když zelenina lehce změkne, přidáme fazole. Doporučila bych fazole 415 g od Heinz (je možno nepálivé nebo i pálivé s chilli).
  • Nakonec dáme kečup, opět záleží na každém, jak to chce pálivé. Můžeme dát buď normální nebo ostrý kečup.
  • Promícháme a už jen lehce necháme dojít.
  • Jako přílohu jde zvolit hodně věcí.
  • Doporučuji buď tortily nebo vařené brambory, ale možností je hodně.
  • Přeji dobrou chuť a doufám, že Vám tento recept bude chutnat.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: