Mokrý dort

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 8
      ks žloutek
    • 8
      ks bílek
    • 250
      g mleté mandle neloupané
    • 150
      g čokoláda
    • 50
      g kandované ovoce
    • 250
      g cukr
  • Tekutina na polévání
    • 0,5
      dl hnědý rum
    • skořice
    • hřebíček
    • 250
      ml červené víno
    • 250
      dl citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  • Cukr se žloutky utřeme do pěny, přidáme změklou čokoládu, zašleháme a pak přidáváme střídavě mandle s kandovaným ovocem a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě velmi zvolna asi 1 hodinu. Upečený dort dáme na talíř a lžícemi poléváme tekutinou. Když se vsákne, dáme na několik hodin vychladnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou. Tekutina: Všechny přísady krátce převaříme, koření vyndáme a poléváme moučník.
Zařazení: Moučníky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: