Nadívané kuře

2.5

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Kuře
    • 1
      ks kuře
    • 80
      g máslo
    • sůl
  • Nádivka
    • 60
      g máslo
    • sůl
    • 1
      špetka muškátový květ
    • 2
      ks žloutek
    • 20
      g strouhanka
    • 2
      ks bílek
    • 1
      hrst petrželka
    • 80
      g žemle
    • 2
      lžíce sladká smetana
    • 200
      g kuřecí játra a žaludky

Postup přípravy receptu

  • Nádivka: Na troše másla podusíme nasekanou petrželku, nasekaná játra a žaludek. Zbytek másla utřeme se solí a žloutky, přidáme koření, vychladlá podušená játra a žaludek, na kostičky nakrájenou žemli (zvlhčenou smetanou), sníh ušlehaný z bílků, podle potřeby strouhanku a vše společně důkladně promícháme.
  • Kuře očistíme a nadzvedneme opatrně kůži od volete až k prsíčkům. Otvor naplníme nádivkou a zašijeme silnou bílou nití. Na pekáči rozpustíme máslo, vložíme na něj připravené osolené kuře, povrch potřeme máslem a v troubě upečeme z jedné strany dozlatova. Potom kuře obrátíme a za častého potírání máslem a podlévání vývarem nebo vodou je upečeme také z druhé strany.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: