Nakládané masové koule

3.33

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na prokládání ve sklenici
    • cibule
  • Maso
    • sůl
    • česnek
    • vejce
    • rostlinný olej
    • kari
    • strouhanka
    • chilli
    • mleté maso
    • koření ostřejší koření
  • Nálev
    • sůl
    • 1
      lžička hořčičné semínko
    • 1
      l voda
    • 0,3
      l ocet
    • 1
      lžička hřebíček
    • bobkový list
    • 6
      nové koření
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička pepř celý
    • 6
      ks jalovec
    • 1
      lžička koriandr
    • 8
      ks sacharín

Postup přípravy receptu

  • Nejprve uvaříme nálev. Koření kromě zázvoru, bobkového listu a soli utlučeme v hmoždíři. Vodu a ocet přivedeme k varu, přidáme koření a sladidlo – to přidávat opatrně, raději nejdříve jen asi 5 tabletek a pak přidávat podle chuti. Všechno chvilku povaříme, necháme vychladnout.
  • Z mletého masa připravíme hmotu jako na karbanátky, ale mnohem ostřejší chuti. Vytvarujeme zploštělé kuličky a smažíme na oleji. Hotové usmažené koule dáváme do sklenice a prokládáme na kolečka nakrájenou cibulí. Plnou sklenici zalijeme hotovým nálevem, zavíčkujeme a po vychladnutí necháme v lednici asi 14 dní uležet.
  • Jak dlouho vydrží po otevření, to nevím, protože během večera se vše snědlo. Nálev je možné použít i na nakládání zeleniny.
Zařazení: Mleté Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: