Osvěžující citronová roláda

2.83

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Na těsto
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 120
      g polohrubá mouka
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 80
      g cukr
  • Na náplň
    • moučkový cukr
    • 120
      ml šlehačka
    • 4
      plátek želatina
    • citronová kůra
    • 250
      g mascarpone
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý cukr ušleháme do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 10 minut.
  • Hotové přendáme na utěrku posypanou moučkovým cukrem a ihned srolujeme. Na krém namočíme želatinu. Mascarpone (já používám kysanou smetanu), citronovou šťávu, kůru a cukr našleháme. Vymačkáme želatinu a rozpustíme. Smícháme se třemi lžícemi krému z mascarpone, dobře rozmícháme a přidáme zbytek krému.
  • Nakonec přidáme ušlehanou šlehačku. Necháme chvilku odpočinout. Těsto rozbalíme, namažeme krémem a opět srolujeme. Nakonec jen posypeme moučkovým cukrem.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: