Pampeliškový med

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      l voda
    • 1
      ks citron
    • 100
      ks pampeliška květy
    • 1
      kg cukr

Postup přípravy receptu

  • Pampeliškové květy svaříme s pokrájeným citronem v 1 litru vody a svařené necháme louhovat 24 hodin.
  • Poté scedíme přes utěrku, kterou ještě vymačkáme a do takto scezeného sirupu nasypeme kilo cukru.
  • Pomaličku vaříme a necháme redukovat na přibližně poloviční množství. Požadovanou hustotu zjistíme kápnutím medu na chladný talířek. Neroztéká-li se moc rychle, je hotovo.
  • Vlijeme do čistých skleniček, horké necháme chvíli položené víčkem dole. Skladujeme libovolně dlouho.

Podobné recepty

Použité suroviny: Citron Cukr Pampeliška Voda

Doporučujeme

Další doporučené recepty: