Pangas se špenátem a nivou

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: 40 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pepř mletý
    • 1
      dl smetana či mléko
    • 150
      g sýr niva
    • koření na ryby
    • pangasius
    • listový špenát

Postup přípravy receptu

  • Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme špenát mražený, necháme rozmrazit a přes cedník přecedíme přebytečnou vodu. Na másle osmahneme cibuli a na plátky nakrájený česnek, přidáme špenát a zalijeme smetanou či mlékem. Chvíli podusíme a přidáme nivu. Společně vše podusíme, až zmizí přebytečná tekutina. Ochutíme solí, česnekem, pepřem a majoránkou.
  • Filety pangase osolíme a posypeme kořením na ryby. Necháme chvíli odpočinout. Potom filety opečeme na másle na pánvi. Na talíř si dáme špenát, na něj filety pangase, které ještě posypeme nivou.
  • Podáváme s různě upravenými brambory.
Zařazení: Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: