Pečená zaječí stehna

2.29

hodnoceno: 17
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 100
      g máslo
    • sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 80
      g slanina
    • vegeta
    • pepř mletý
    • 500
      ml bílé víno
    • 250
      ml smetana
    • 1
      lžíce jalovec kuličky
    • 150
      ml vepřový vývar
    • 4
      ks zaječí maso stehna

Postup přípravy receptu

  • Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme, zalijeme vínem, přidáme jalovec a necháme uležet přes noc v chladu. Pak stehna rozložíme na máslo do pekáčku, přidáme nadrobno posekanou cibuli a pečeme při 190 stupních asi 50 minut, během pečení podléváme marinádou, v níž bylo maso naložené.
  • Maso vyjmeme, výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou, osmažíme, přilijeme vývar, smetanu, dochutíme solí, pepřem, popřípadě vegetou a vaříme do zhoustnutí.
Zařazení: Zvěřina Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: