Pečené koleno v pivní marinádě

3.6

hodnoceno: 5
Příprava: 120 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • bobkový list
    • nové koření
    • 1
      ks vepřové koleno Zadní cca 1,5 kg
  • Marináda
    • 3
      stroužek česnek
    • majoránka
    • paprika - sladká
    • 5
      dl pivo - černé Tmavý ležák
    • drcený kmín
    • 1
      lžíce olej
    • pepř drcený

Postup přípravy receptu

  • Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů do hloubky 0,5 cm a všude dobře prosolíme. Tmavý ležák (3 dl) svaříme na třetinu, přidáme olej, strouhaný česnek, špetku majoránky, drceného kmínu, pepře i sladké papriky. Směsí důkladně potřeme koleno, pak je vložíme do mikrotenového sáčku, zalijeme zbytkem nálevu, pytlík uzavřeme a vše necháme celý den marinovat. Naložené koleno dáme na 1,5 hodiny do trouby (170 °C) a podléváme zbytkem piva. Podáváme s čerstvým křenem, hořčicí a nejlépe s cibulovým chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové Česko

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: