Pečené maso na houbách

3.64

hodnoceno: 11
Příprava: 120 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 75
      g máslo
    • 2
      špetka sůl
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      kostka masox
    • 200
      ml smetana
    • 70
      g houby
    • 800
      g vepřová plec

Postup přípravy receptu

  • Maso naložíme nejlépe den předem do marinády ze soli, pepře a másla (lze zaměnit za pikantnější již prodávané marinády). Maso vložíme do pekáče, přidáme kousek másla a lehce podlijeme. Vepřové maso dáme péct při 220 °C nejméně na 1,5 hodiny. Následně podléváme dle potřeby.
  • Během toho si nakrájíme cibuli a dáme ji smažit na másle. Přidáme na plátky nakrájené houby (nejlépe čerstvé či mražené). Poté, co obojí zezlátne, zalijeme šlehačkou (případně smetanou na vaření), přidáme rozpuštěný masox a trochu pepře. Přivedeme k varu a postupně přes sítko (při současném míchání) přidáme hladkou mouku. Poté vaříme za občasného míchání na mírném ohni.
  • Upečené maso nakrájíme na plátky a vložíme do omáčky. Velmi důležitá je šťáva z výpeku, kterou rovněž nalijeme do omáčky, poté chvíli vaříme společně. Dosolíme, dopepříme.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: