Pikantní čerti

2

hodnoceno: 2
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,5
      kg cibule
    • 1
      balíček kysané zelí
    • 15
      ks feferonka
    • 1
      sklenice nakládané kapie
    • 15
      ks párek
  • Nálev
    • 1,5
      l voda
    • 0,5
      l ocet
    • 1
      lžička vegeta
    • 2
      ks bobkový list
    • 7
      ks nové koření
    • 10
      ks pepř celý
    • 1
      balíček deko
    • 3
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejdříve si připravíme nálev. Vodu s octem, kořením a cukrem svaříme a necháme 5 minut vařit na mírném ohni. Nálev necháme vychladit. Pětilitrovou sklenici od okurek omyjeme. Zelí si otevřeme.
  • Mezitím si oloupeme cibule a nakrájíme je na tenká kolečka. Klidně můžeme použít i kuchyňského robota. Všechny párky oloupeme a podélně v nich v polovině nařízneme otvor. Otvor otevřeme a naplníme kolečky cibule.
  • Dno sklenice pokryjeme cibulí a přidáme trochu kysaného zelí. Pak na něj rozložíme 3 naplněné párky. Na párky dáme opět vrstvu cibule, zelí a taky přidáme kapii. Opět dáme vrstvu párků, cibule, zelí a papriky. Pokračujeme do vyčerpání párků. Poslední vrstvou je cibule se zelím a paprikou.
  • Vychladlý nálev scedíme a zalijeme jím připravenou sklenici. Necháme obsah sklenice sednout a pak do ní dolijeme zase část nálevu, aby bylo vše pečlivě ponořené. Zbytek nálevu můžeme použít nebo skladovat.
  • Utopenci potřebují aspoň týden, aby byli správně uleželí. Kdo chce, může jednotlivé vrstvy prokládat feferonkami. Budou pikantnější.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: