Piškotové kornoutky

3.17

hodnoceno: 18
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto (hrnek = 250 ml)
    • 3
      ks vejce
    • 0,5
      hrnek moučkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 0,5
      hrnek polohrubá mouka
  • Náplň
    • 0,5
      hrnek moučkový cukr
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • ovoce
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

  • 1/3 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s práškovým cukrem, vmícháme mouku. Za stálého míchání přilijeme sirup.
  • Na vymazaný plech lžící klademe kopečky, které jemně rozetřeme na tenké placky (dáme pozor, aby se nedotýkaly). Průměr placek je asi 10 cm. Upečeme při teplotě 190 °C asi 10–⁠15 minut (aby byly středně tmavě upečené).
  • Horké placky ihned stočíme do kornoutků (jen přehneme přes sebe) a necháme vychladnout.
  • Smetanu vyšleháme s cukrem a kornoutky naplníme. Nahoře do nich pozapichujeme kousky různého ovoce. Kornoutky ozdobíme čokoládovou polevou cik-cak.
Zařazení: Zákusky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: