Pohanka se žampiony a rukolou

1.88

hodnoceno: 8
Příprava: 45 minut
Porce: 3
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 200
      g čerstvé žampiony
    • 2
      stroužek česnek
    • 350
      ml vývar
    • 200
      g pohanka
    • 1
      ks cibule
    • rukola
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Pohankové krupky vypereme ve studené vodě a necháme okapat. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme. Očištěné a oloupané žampiony nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme osušit.
  • Na horkém oleji nejprve restujeme asi 2 minuty žampiony. K houbám přidáme cibulku s česnekem a na mírné teplotě za stálého míchání je necháme zpěnit. Pak vmícháme vypranou pohanku, krátce orestujeme a přilijeme asi 300 ml silného zeleninového vývaru. Pohanku 2-3 minuty povaříme, potom ji zakryjeme poklicí, odstavíme z tepla a necháme 25-30 minut bobtnat. Pak k měkké pohance přilijeme podle potřeby zbývající vývar, vše prohřejeme a dochutíme solí a pepřem. Nakonec vmícháme rukolu, která pokrmu dodá svoji charakteristickou chuť a ihned servírujeme.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: