Polévka zelná s klobásou

3.08

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • hladká mouka
    • slanina
    • pepř mletý černý
    • smetana nebo šlehačka
    • klobása nebo uzené
    • kysané zelí
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Na kostičkách slaniny necháme zesklovatět cibuli a zasypeme ji mletou sladkou paprikou. (Kdo má rád, přidá špetku pálivé.) Zpěníme a rychle zalijeme troškou nálevu z kysaného zelí a rozmícháme. Přisypeme překrájené kysané zelí a zředěný zbytek nálevu. Přidáme mletý kmín, špetku mletého černého pepře a povaříme. Na pánvi opečeme kolečka dobré klobásy nebo kostky uzeného masa (pro labužníky obojí) a vsypeme do polévky. Necháme přebublat, vmícháme šlehačku nebo smetanu se zakvedlanou hladkou moukou a opět necháme přejít varem. Dochutíme 2–⁠3 stroužky prolisovaného česneku a necháme pár hodin uležet. Pak se polévka ohřeje a zbaští s pečivem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: