Pstruzi s mandlemi a bramborovým pyré

3.14

hodnoceno: 7
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 400
      g brambory typu B
    • 40
      g máslo
    • sůl
    • 4
      lžíce olivový olej
    • majoránka
    • pepř mletý
    • petrželka na ozdobu
    • 1
      ks citron
    • tymián
    • 4
      ks pstruh
    • 80
      g mandle - loupané
    • 150
      ml mléko plnotučné

Postup přípravy receptu

  • Ryby omyjte, osušte a kůži nakrojte do tvaru mřížky. V misce smíchejte olej se šťávou a kůrou z citronu, nasekanou majoránkou, tymiánem, solí a pepřem.
  • Potřete pstruhy z obou stran i uvnitř a vložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Ke konci ozdobte ryby plátky mandlí a nechte propéct.
  • Mezitím oloupejte a nakrájejte na kousky brambory a uvařte v osolené vodě doměkka. Poté slijte a rozšťouchejte s máslem a mlékem na pyré. Ozdobte petrželkou.
Zařazení: Maso Rybí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: