Rakouský trhanec podle mé babičky

2.8

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml mléko
    • moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      lžíce rozinky
    • 2
      lžíce zakysaná smetana
    • 4
      lžíce mouka
    • 50
      g cukr krupice
  • Švestkový žahour
    • hnědý rum
    • skořice
    • 100
      ml červené víno
    • citronová šťáva
    • 800
      g švestky
    • 100
      ml jablečná šťáva
    • 40
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Mléko, zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku dobře promícháme, lehce osolíme, přidáme rozinky (nejlépe namočené v rumu). Z bílků ušleháme sníh, ten potom opatrně vmícháme do těsta. Na pánvi rozehřejeme máslo, vlijeme těsto, po jedné straně ho osmažíme dozlatova, pak obrátíme.
  • Asi za minutu roztrháme pomocí dvou vidliček na kousky a asi 2 minuty za opakovaného promíchání a obracení dosmažíme. Ihned posypeme moučkovým cukrem a podáváme se švestkovým žahourem.
  • Švestkový žahour: Na pánvi lehce zkaramelizujeme cukr, zalijeme vínem a šťávou. Přidáme vypeckované švestky pokrájené na kousky, skořici, krátce povaříme, přidáme citronovou šťávu a rum.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: