Rybízová bublanina s krémem

2.57

hodnoceno: 7
Příprava: 20 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 180
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      g mleté mandle
    • 500
      g rybíz
    • 180
      g cukr
  • Krém
    • 2
      ks vejce
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 30
      g cukr

Postup přípravy receptu

  • Rybíz přebereme, opláchneme a okapaný ho vidličkou obereme a posypeme lžící mouky. Do pěny ušleháme máslo, cukr, vanilkový cukr a špetku soli. Jak se cukr rozpustí, přišleháme vejce. Mouku promícháme s mandlemi a kypřicím práškem. Vše přimícháme k našlehané pěně. Vymažeme plech, troubu předehřejeme na 160 °C. Těsto rozprostřeme na plech a navrch rozdělíme rybíz. Žloutky a cukr rozšleháme ve smetaně. Z bílků ušleháme pevný sníh, který přimícháme do žloutkové smetany a rybíz zalijeme. Pečeme asi 40 minut.
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: