Rychlý houbový guláš

2.12

hodnoceno: 8
Příprava: 30 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • česnek
    • 1
      kostka masox
    • majoránka
    • 1
      hrst hrubá mouka
    • pepř mletý
    • 1
      miska houby
    • 1
      lžíce drcený kmín
    • 1
      kostka houbový vývar
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

  • Odvážíme si stejné množství cibule a česneku. Obojí oloupeme. Cibuli nasekáme na jemné kostičky, česnek na plátky.
  • Houby očistíme a necháme chvilku namočené ve vodě pro zbavení se nečistot. Cibuli necháme zesklovatět na tuku společně s česnekem. Přidáme papriku a poté houby, trochu podlijeme. Přidáme podle chuti sůl, pepř a kmín. S kmínem nešetříme. Necháme dusit, dokud se voda nevypaří. Houby se rády připalují, proto často promícháváme.
  • Poté houby mícháme a zároveň jemně posypeme moukou. Druh si zvolí každý podle svého, nejraději používám hrubou. Houbový guláš pořádně promícháme a zalijeme vodou. Množství je opět podle libosti, jak chceme mít omáčku hustou. Lepší je méně vody, pak je chuť hub výraznější. Rychlý houbový guláš povaříme, přidáme kostku masoxu a podle libosti kostku houbového bujónu. Na závěr přidáme majoránku, se kterou také nešetříme.
  • Rychlý houbový guláš podáváme s chlebem, rýží, těstovinami či knedlíky.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: