Sladké brambůrky s marcipánem

1.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Krém
    • 80
      g máslo
    • 1
      ks vejce
    • 40
      g moučkový cukr
    • 15
      g kakao
  • Ostatní
    • 240
      g piškoty
    • koňak brandy nebo rum
    • 500
      g marcipán
    • kakao na obalení

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme kakaový krém.
  • Nad vodní lázní ušleháme vejce, cukr a kakao. Až bude směs dobře promíchaná, odstavíme a vmícháme máslo. Krém necháme vychladnout.
  • Piškoty slepujeme krémem, z obou stran dostatečně pokapeme koňakem, brandy nebo rumem a vložíme na tácku do mrazáku. To děláme proto, aby piškoty při obalování marcipánem dobře držely u sebe a nerozjížděly se.
  • Marcipán vyválíme do tenka, při vyvalování používáme přesátý moučkový cukr. Rozkrájíme na kostky odpovídající velikosti pro obalení piškotů.
  • Když máme piškoty zabalené do marcipánu, obalíme je v kakau, nejlépe směsi kakaa instantního a kakaa na vaření.
  • Marcipánové brambůrky uchováváme v chladu pod potravinářskou folií.
Zařazení: Cukroví Pro děti

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: