Slaný závin s vinnou klobásou

2.7

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Náplň
    • cibule
    • petrželka
    • uzený sýr tvrdý
    • vinná klobása
    • mletá sladká paprika
    • 1
      ks brambory větší, uvařená ve slupce
    • 1
      lžička sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks vejce
    • 250
      ml mléko
    • 550
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Připravíme si kvásek (rozdrobené droždí zalijeme trochou vlažného mléka se špetkou cukru). Mouku dáme do mísy a přidáme kvásek, vejce, mléko, oloupanou a rozmačkanou bramboru, olej, sůl a cukr. Zpracujeme těsto, které necháme kynout 1 hodinu na teplém místě.
  • Do pánvičky dáme trochu olivového oleje, vinnou klobásku vytlačíme ze střívka, rozdrobíme ji, přidáme trochu papriky a společně s drobně nakrájenou cibulkou osmahneme. Sýr nakrájíme na kostičky a spolu s petrželkou přidáme do vychladlé klobásky.
  • Těsto vyválíme na plát (případně 2 pláty, pokud chceme 2 záviny), poklademe náplní, zavineme a necháme odpočinout dalších 30 minut. Troubu zahřejeme na 200 °C, závin potřeme mlékem a pečeme 25–30 minut.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: