Slavnostní plněný chleba

3

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžička sůl nebo vegeta
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      lžička pepř mletý
    • 1
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      kg mleté maso
    • 1
      ks chleba bochník
    • 1
      lžička zázvor
    • 1
      lžička koření

Postup přípravy receptu

  • Mleté maso smícháme s kostičkami cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na zahuštění. Ze směsi tvoříme kuličky asi 3 cm velké a smažíme nebo dáme na plech do trouby a upečeme do zlatova.
  • Bochník chleba nahoře seřízneme (jako pokličku), vnitřek objedeme nožem po obvodu asi 1 cm kolem kůrky a střídku krájíme na 1 cm plátky, které vyřízneme a uschováme na později. Do vydlabaného chleba dáme usmažené masové kuličky, přiklopíme chlebovou pokličkou a dáme do trouby rozpéci asi na půl hodiny.
  • Na mísu dáme plněný chleba, vedle plátky střídky a připravíme různé studené omáčeky (provensálskou, mátovou, jogurtovou, majonézu s česnekem, kečup, hořčice atd. dle chuti).
  • Stolovníci si odlamují upečený chleba a masové kuličky namáčejí do různých omáček. Největší boj je nakonec o chleba nasáklý šťávou z kuliček. Plátky chlebové střídky jsou vhodné pro starší lidi, protože kůrka chleba je vypečená a pro někoho tvrdší. Toto je náš velmi oblíbený recept. Většinou si kuličky i omáčky připravím den předem a pak jen zapeču chleba a podávám.
Zařazení: Mleté Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: