Smažené bochánky (koblihy) s mákem

3

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 100
      g máslo rozpuštěné, vlažné
    • 1
      špetka sůl
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 2
      dl mléko cca
    • 80
      g moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 30
      g droždí
  • Další
    • moučkový cukr dle chuti
    • mák mletý
    • ubrousek na okapání horkých bochánků
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Mouku dáme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mléka, zlehka promícháme v řidkou kašičku a necháme vzejít kvásek.
  • Pak přidáme ostatní ingredience a vymícháme hladké, nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout.
  • Těsto pak opět propracujeme, vykrájíme z něj stejně velké kousky, ze kterých v ruce pomaštěné olejem vytvarujeme ploché bochánky. Ty obalíme v namletém máku a necháme na stole krátce odpočinout.
  • Takto připravené bochánky (koblihy) házíme do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova. Po osmažení je dáme na ubrousek okapat.
  • Před podáváním je můžeme posypat moučkovým cukrem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: