Smrt čokoládou

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 140
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 4
      lžíce polohrubá mouka
    • 1,5
      lžička prášek do pečiva
    • 225
      g hořká čokoláda
    • 4
      lžíce zakysaná smetana
    • 4
      lžíce kakao
    • 210
      g cukr krupice
  • Poleva
    • 1,6
      dl šlehačka
    • 260
      g čokoláda

Postup přípravy receptu

  • Vyšleháme vajíčka s cukrem, postupně přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek a vanilkové cukry. Ve vodní lázni rozpustíme máslo, nalámeme do něj čokoládu, vymícháme dohladka. Čokoládu s máslem a smetanu přidáme k ostatním ingrediencím. Pečeme ve vymazané, moukou vysypané formě 50 minut při 180 °C. Necháme vychladnout a prokrojíme.
  • Připravíme si polevu. Ohřejeme šlehačku. Odstavíme z plotny a nalámeme do ní čokoládu, vymícháme dohladka, necháme trochu vychladnout, aby poleva zhoustla. Použijeme 1/3 dovnitř, 1/3 navrch, 1/3 na boky dortu. Dáme vychladit do ledničky, min. na hodinu.
Zařazení: Zákusky Dorty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: