Stánkové langoše

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      lžička sůl
    • 500
      g hladká mouka
    • 4
      dl mléko
    • 1
      balíček droždí 42 g
    • 0,5
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Recept je bez jogurtu, vajíček a dalších zbytečností.
  • Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí. Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple. Mouku osolíme a prosijeme do mísy. Přidáme kvásek a ručním hnětačem vypracujeme těsto. Těsto můžeme vypracovat i ručně, ale hnětačem to bude trvat pouze 3–5 minut.
  • Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple. Pak těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí z něj vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
  • V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje. Nejlépe to však jde ve fritéze. Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme v oleji dozlatova.
  • Hotové langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili přebytečného tuku. Doplňujeme vybranými surovinami – sýr, šunka, česnek, kečup, tatarka či marmeláda.

Podobné recepty

Použité suroviny: Cukr Droždí Hladká mouka Mléko Sůl

Doporučujeme

Další doporučené recepty: