Štrúdl ze šlehačky

3.21

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      sklenice hladká mouka skleničky od horčice
    • rozinky
    • strouhanka
    • 1
      ks šlehačka
    • skořicový cukr
    • 1
      ks omega 100 % tuk
    • rozšlehané vejce na potření
    • jablka

Postup přípravy receptu

  • Do mouky nastrouháme 100 % tuk, zalijeme šlehačkou a dobře propracujeme. Necháme chvíli odpočinout v ledničce.
  • Pak těsto rozdělíme na 3–4 díly, rozválíme, doprostřed dáme strouhanku, na to jablka s rozinkami a zasypeme cukrem se skořicí.
  • Přehneme z jedné, pak z druhé strany a zahneme konce dovnitř. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, propíchneme na několika místech a pečeme dozlatova.
Zařazení: Moučníky Záviny

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: