Studený boršč

2.29

hodnoceno: 14
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • cibule nebo pažitka
    • brambory
    • sůl
    • vejce
    • pepř mletý
    • smetana
    • okurka nakládaná či čerstvá
    • červená řepa
    • kefír

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Mezitím připravíme boršč. Do velké mísy nakrájíme na nudličky okurky a přidáme nakládanou řepu a nasekanou cibulku. Uvaříme vejce a jemně nakrájená je přidáme k zelenině. Vše zalijeme kefírem, podle chuti a konzistence přidáme ještě smetanu, dochutíme pepřem a solí a vše pořádně promícháme. Správně má dominovat chuť kefíru a červené řepy.
  • Podáváme v miskách jako hustou studenou polévku, k ní servírujeme vařené brambory. Je také možné ještě teplé brambory nakrájet na kostičky a přidat přímo do boršče.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: