Svíčková pečená v troubě

3

hodnoceno: 14
Příprava: 3600 minut
Porce: 6
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule větší
    • 150
      g celer nebo mražený
    • 1
      špetka sůl
    • 150
      g mrkev nebo mražená
    • 150
      g petržel nebo mražená
    • 0,5
      ks citron
    • 500
      ml smetana
    • 1
      kg hovězí kližka nebo hovězí zadní
    • 1
      špetka cukr

Postup přípravy receptu

  • Cibuli oloupejte a společně se zeleninou nasypte do spodní části uzavíratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte zhruba lžičkou soli a položte na zeleninu a podlijte trochou vody. Pekáček překryjte alobalem kvůli lepšímu utěsnění a ještě uzavřete víkem. Vložte do trouby, nastavte teplotu asi na 100 °C a na 6 hodin na maso úplně zapomeňte. Po uvedené době maso vyjměte, přidejte smetanu, rozmixujte a po dobu cca 5 minut povařte. Dochuťte cukrem a citronem. Nakrájené plátky masa prohřejte v omáčce a podávejte s houskovým knedlíkem.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: