Talianska šošovicová polievka

3

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule stredná
    • petrželová nať
    • 0,3
      ks celer
    • 1
      ks mrkev
    • 1
      lžíce olivový olej
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      ks petržel
    • 2
      snítka tymián
    • 1
      ks bobkový list
    • 250
      g čočka zelená/hnedá
    • parmazán
    • 1
      sklenice rajčata oloupaná

Postup přípravy receptu

  • Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala vařit doměkka. Po uvaření jsem vodu neslívala, jen osolila čočku a dala bokem. V jiném hrnci jsem na lžíci olivového oleje restovala cibuli, na minutu jsem přidala na tenké plátky nakrájený 1 česnek. Jakmile se rozvoněl, přisypala jsem nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Nechala jsem zeleninu trošku změknout a zalila ji loupanými rajčaty a nechala probublávat asi 15 minut. Nakonec jsem přidala uvařenou čočku, dochutila solí, pepřem, česnekem, petrželkou a nechala ještě chvíli prohřát. Kdyby Vám přišla polévka moc hustá, můžete dolít vodou a případně ještě dochutit. Rozdělila jsem na talíře, dozdobila petrželkou a čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: