Těsto na bagetky, housky apod.

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 1
      kg hladká mouka
    • vejce na potření
    • 0,5
      l mléko
    • 40
      g droždí
    • 100
      g hera (50–100 g) nebo máslo
    • kmín
    • 30
      g cukr
  • Variace na posypání
    • kmín
    • sýr
    • ovesné vločky opražené
    • mák
    • sezam
    • lněná semínka

Postup přípravy receptu

  • Zaděláme na těsto a necháme jej hodinu vykynout na teplém místě. Z těsta uplácáme bagetky (či malé housky nebo stočené rohlíky). Lehce je nastřihneme nůžkami (3–5×), mají po upečení hezčí vzhled, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a necháme ještě chvíli kynout na plechu vyloženém pečicím papírem.
  • Vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180 °C. Po 15 minutách teplotu trochu stáhneme a upečeme dozlatova.
  • Nejchutnější jsou samozřejmě ten den, kdy se upečou.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: