Tzaziky

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: 30 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • olivový olej
    • česnek
    • pepř mletý
    • citron
    • kopr
    • okurka
    • máta čerstvá
    • řecký jogurt - pravý příp. normální, vykapaný přes noc přes plátýnko

Postup přípravy receptu

  • 1. oloupejte a na jemném struhadle nastrouhejte okurku; mezi talíři nebo v pěstičkách okurku dokonale vymačkejte (dokonale = z jedné velké okurky vám nakonec zbude vymačkaná kulička o průměru asi 5-7cm)
  • 2. v misce pořádně smíchejte okurku s jogurtem (fajn poměr 1 okurka : 1 kelímek)
  • 3. přidejte rozdrcený česnek (2 stroužky / kelímek, nebo dle ctěné vaší imprese)
  • 4. přidejte lžičku konzervovaného kopru nebo obdobné množství čerstvého nasekaného kopru
  • 5. přidejte tak asi 10-15 na jemňulinko nasekaných mátových lístečků
  • 6. přidejte polévkovou lžíci vymačkané citronové šťávy
  • 7. přilejte štědrou dávku kvalitního olivového oleje (dejme tomu tři polévkové lžíce)
  • 8. opepřete drceným pepřem a osolte a všechno postupně dokonečna promíchejte
  • 9. před podáváním připravte do misek nebo talířků (a vychlaďte v ledničce) s olivou nebo snítkou kopru
  • k tomu jakýkoliv bílý chleba
  • Hlavní finty: řecký jogurt, vymačkat okurku, hodně okurky v poměru k jogurtu, kopr&máta a nešetřit olivovým olejem

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: