Utopenci podle Gejzy

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      kg špekáček méně tučné
    • 1,8
      kg cibule
    • 600
      ml ocet
    • 1250
      ml voda
    • 5
      lžíce sůl
    • 5
      lžíce pepř mletý
    • 0,8
      lžíce cukr 3/4 lžíce
    • 1
      lžíce olej
    • 3
      ks bobkový list
    • 1
      špetka chilli na špičku nože

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme nálev. Dáme vařit vodu s octem. Ve varu přidáme sůl, cukr, olej, bobkový list a chilli a necháme 2 minuty povařit. Nálev pak necháme vychladnout.
  • Špekáčky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Oloupanou cibuli nakrájíme na rovnoměrná kolečka. Do vymyté pětilitrové sklenice od okurek dáme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule. Potom tuto cibuli poklademe vrstvou špekáčků. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice.
  • Vychladlý nálev nalijeme do připravené sklenice. Sklenici je na závěr nutné dobře uzavřít - stačí celofán a gumička.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: