Vdolečky bez kynutí

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 750
      g hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • hnědý rum
    • 1
      kostka měkký tvaroh 250 g
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks bílý jogurt
    • 1
      lžíce jedlá soda

Postup přípravy receptu

  • Všechny ingredience zpracujeme do pružného těsta (zdá-li se tuhé, můžeme přidat trochu mléka). Necháme 10 minut odpočinout, pak odkrajujeme kousky a tvoříme vdolečky. Smažíme zvolna ve vyšší vrstvě tuku. Podle chuti mažeme povidly, zavařeninou, sypeme perníkem nebo tvarohem. Navrch ozdobíme např. kopečkem šlehačky, jogurtu nebo zakysané smetany a ovocem. Protože těsto není sladké, můžeme vdolečky upravit i naslano, např. potřít kečupem a posypat sýrem, podobně jako langoše.
  • Kdo nesnáší kvůli poruše zažívání kynuté těsto a klasické vdolky nemůže, tomu tyto vdolečky nebudou působit žádné potíže (např. pálení žáhy).
Zařazení: Moučníky Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: