Vepřová játra na smetaně

4

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks celer
    • sůl
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 1
      ks mrkev
    • 2
      lžíce sádlo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 50
      g slanina
    • 1
      kelímek smetana
    • 1
      bobkový list
    • 4
      ks nové koření zrnka
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 4
      ks pepř celý zrnka
    • 600
      g játra
    • 1
      lžička cukr

Postup přípravy receptu

  • Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájenou nadrobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se slaninou na kostičky orestujeme na rozpáleném sádle. Přidáme játra, která na tomto základě osmahneme. Podlijeme vodou a dusíme doměkka.
  • Poté přidáme divoké koření, sůl a citronovou šťávu. Necháme projít varem a zahustíme smetanou smíchanou s moukou. Provaříme nejméně 30 minut. Vybereme koření a omáčku nemusíme cedit. Dle potřeby dochutíme hořčicí, cukrem a solí.
  • Hotový pokrm podáváme s jemným karlovarským knedlíkem.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: