Vídeňská roštěná s křupavou cibulkou

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: 60 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Vídeňská roštěná
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 100
      g hladká mouka
    • 100
      ml červené víno suché
    • 1
      ks nakládané okurky na ozdobu
    • 250
      ml vývar
    • pepř mletý
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      plátek roštěnec
  • Vídeňská cibulka
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 100
      g hladká mouka
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

  • Z masa nemusíme odřezávat vnější tukovou blánu, snad jen kdyby nám vadila. Roštěnky na několika místech po okraji nasekneme, aby se na pánvi nekroutili, a rozklepneme je.
  • Po jedné straně potřeme plátky masa hořčicí a stejnou stranou je obtiskneme do hladké mouky. Ulpělou mouku nesetřepáváme, mělo by jí na mase zůstat celkem dost.
  • V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a poměrně zprudka maso osmahneme dozlatova. Do oleje ho vložíme nejprve moučnou stranou, po třech až čtyřech minutách obrátíme a opečeme i na druhé straně.
  • Maso vyjmeme z pánve a dáme stranou, přilijeme zbývající olej a vhodíme pokrájenou cibuli. Krátce ji podusíme doměkka, zalijeme vínem, které necháme téměř všechno odpařit.
  • Přilijeme vývar a přivedeme k mírnému varu. Osolíme a opepříme a do tohoto základu omáčky vložíme maso, opět pomoučenou stranou dolů. Opečená mouka se začne uvolňovat a zahustí šťávu.
  • Lehce povaříme tři minuty, občas protřeseme pánví.
  • Roštěnky přeneseme na talíř a zalijeme omáčkou. Na maso rozdělíme Vídeňskou cibulku a umístíme vějířek z kyselé okurky. Jako příloha se hodí opékané brambory.
  • Cibuli nakrájíme na kolečka silná 2–3 mm. Jednotlivá kolečka rozebereme na prstýnky, které jemně a důkladně promícháme s moukou a špetkou soli, aby se obalily. V kastrůlku rozehřejeme olej, mělo by ho být alespoň 3–4 cm na výšku. Nabereme do hrsti cibulové prstýnky a vyklepeme z nich přebytečnou mouku, pak je přeneseme do oleje a ihned promícháme.

    RADA: Vídeňská cibulka

  • Usmaženou cibulku, kterou vyjmeme pomocí cedníku, dáme na talíř vyložený papírovou utěrkou a necháme ji trochu vychladnout. Bude o to křupavější.
Zařazení: Hovězí

Podobné recepty

Doporučujeme