Výborný chléb, který se vždy povede

2.5

hodnoceno: 2
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      lžička sůl vrchovatá
    • voda slaná – na potření
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      lžička sušené droždí vrchovatá
    • 1
      lžíce med
    • 200
      ml podmáslí
    • 2
      lžička anýz drcený
    • 2
      lžička drcený kmín
    • semínka na posypání
    • 200
      g žitná chlebová mouka
    • 300
      g pšeničná chlebová mouka
    • 100
      g špaldová mouka nebo jiná celozrnná

Postup přípravy receptu

  • Do formy nalijeme podmáslí s vodou, přidáme ocet, olej, med, sůl, vsypeme mouky a koření a nakonec droždí. Program základní – tří hodiny a kůrka střední.
  • Těsto by mělo utvořit při míchání kouli, která se nelepí na stěny formy, ale není ani příliš tuhá, takže podle potřeby přidáme tekutinu nebo mouku. Po druhém míchání potřeme slanou vodou a posypeme semínky, která trošku přitlačíme. Pak již pekárnu neotvíráme. Podmáslí dá chlebu vláčnost, takže nevysychá.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: