Výborný domácí trdelník

2.8

hodnoceno: 15
Příprava: 25 minut
Porce: 8
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 2
      ks vejce žloutky zvlášť a bílky zvlášť
    • 1
      hrnek mléko ohřáté tak akorát...do něj droždí
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 500
      g polohrubá mouka nebo 2,5 hrnu
    • 1
      kostka droždí
    • skořicový cukr
    • 800
      g tuk na smažení rozhřátý

Postup přípravy receptu

  • Ohřejeme 250 ml mléka,přidáme cukr krupici(asi jedna lžička),nadlolíme jednu kostku droždí.Čekáme 10 min. než kvásek vyběhne.Do mísy dáme mouku,2 žloutky,1/4 tuku,přidáme 3 lžíce cukru moučky,mléko a kvásek.Mícháme vařečkou,vypracujeme tuhé těšto, přisypemem polohrubou mouku,z těstem si pohrajeme musí vzniknout nelepivý bochník,dáme ho do mísy a necháme ho hodinu kynout pod utěrkou.Těsto tozdělíme na 8-9 dílků,vezmeme si alobal a omotáme s ním zavařovací sklenice nebo flašky od piva (podle počtu dílků těsta),s těsta uděláme podlouhlé hady,a ty pak zbylými bílky z vajec do kterých jsme přidaly trochu mléka potřeme trdelníky.Připravíme si pakáč,vložíme do něj skořicový cukr a trdla v něm obalíme,vložíme na jiný pekáč.Troubu si rozehřejeme na 180° a trdla do ní vložíme,za 15 min. trdla vyndáme z trouby hotová!!
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme