Zapečený bramborák se zelím

3.12

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 800
      g brambory
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • sádlo
    • 1
      ks vejce
    • majoránka
    • 10
      g polohrubá mouka
    • pepř mletý
  • Náplň
    • sádlo Na vymazání zapékací mísy
    • 10
      ks anglická slanina Nebo vařeného uzeného masa
    • 500
      g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  • Brambory jemně nastrouháme, vodu slijeme, přidáme vejce, utřený česnek a mouku, pepř, majoránku a dle chuti osolíme. Rozmícháme a lžící rozetřeme tenkou placku na rozpálený olej. Z jedné strany opečeme méně.
  • Na více opečenou stranu dáme zelí a plátek slaniny nebo vařeného uzeného masa, bramborák přehneme a dáme do vymazané zapékací mísy. Navrstvíme takto všechny bramboráky (cca 8–10 ks) a zapečeme v horké troubě do zlatova.
Zařazení: Brambory Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: