1.5
Brambory uvaříme v osolené vodě. Asi deset minut před koncem varu přidáme brokolici rozebranou na růžičky. Scedíme vodu… více o Zeleninové medailonky
Rozpálíme si v hrnci olivový olej. Na rozpáleném oleji zprudka orestujeme na plátky pokrájenou cibuli a na plátky… více o Lečo s Jalapeňos
Nakrájíme cibuli, česnek, papriku i klobásu. Do hrnce dáme zpěnit cibulku, přidáme papriku, klobásu a nakonec česnek.… více o Rychlé fazolové lečo
Máte rádi vaječný likér? Udělejte si domácí a nalaďte se už teď na atmosféru Vánoc. Jeho… Celý článek
Advent je krásné období čtyř neděl, které předcházejí Vánocům, a pojí se s ním řada tradičních… Celý článek
Přemýšlíte nad dobrou večeří, jejíž příprava nezabere moc času a bude jí plný hrnec, takže… Celý článek
O tomto korejském zázraku jste už nejspíš slyšeli, pokud jste ho ale ještě nikdy neochutnali,… Celý článek
Rýži uvaříme v mléce se špetkou soli na velmi hustou kaši. Vmícháme cukr a vanilkový cukr a horkou kaši navrstvíme na… více o Rýžové placky
Na kostičky nakrájíme rohlíky a salám. Nastrouháme sýr a vše dohromady nasucho smícháme a vsypeme do máslem hodně… více o Sýrový nákyp s rohlíky
Jde v podstatě o klasické řízky. Vtip je v tom, že do strouhanky najemno nastrouháme tvarůžky. Takže maso naklepeme,… více o Voňavé řízky
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky s bubákem a vydlabeme. V misce smícháme Lučinu nebo jiný tvarohový sýr s balkánským… více o Zapečená rajčata
Všechny ingredience kromě máku a semínek vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme zpacovat těsto. Hotové těsto… více o Houstičky z domácí pekárny
Oloupeme si salátovou okurku a stroužek česneku. Vezmem si plechovou misku cca 0,5l. Okurku nastrouháme na hrubém… více o České Tzatziki
Do 5 litrové láhve dáme květy, kyselinu, převařenou vodu a necháme 24 hodin stát. Potom přecedíme přes plátno a přidáme… více o Bezinkový sirup
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a… více o Bártovo ragú
1. Vypracujeme hladké těsto a necháme v chladu odpočinout. Pak z něho vyválíme plát a vykrájíme kolečka. 2. Pečeme… více o Nugátová kolečka
Na troše tuku osmažíme cibuli, potom na ní rozdrobíme droždí, které necháme rozpustit, droždí se rozteče po celé pánvi.… více o Drožďová pomazánka
Špagety uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Červenú repu uvaríme v šupke, kým nezmäkne (asi 30 minút). Potom ju… více o Cestoviny s pestom z červenej repy
Čočku jsem si přes noc namočila. Následující den jsem slila vodu, zalila novou, přidala bobkový list, tymián a dala… více o Talianska šošovicová polievka