Želva

2.71

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 750
      ml mléko
    • 0,5
      balíček dětské piškoty
    • 2
      ks vanilkový pudink nebo banánové
    • 6
      ks kiwi
    • 1
      balíček želatina
    • 1
      ks citron
    • 1
      ks tvaroh
    • 2
      lžíce cukr

Postup přípravy receptu

  • Nejprve si připravíme klasický pudink, který necháme vychladnout a přimícháme do něj tvaroh, dle vlastní chuti přisladíme. Připravíme si želatinu, kterou dle návodu zamícháme do pudinkovo-tvarohové směsi. Půlkulatou misku vypláchneme studenou vodou a vyložíme fólií. Na dno misky dáme kiwi nakrájené na kolečka. Vychladlou pudinkovo-tvarohovou směsí nejprve slabě potřeme celý povrch misky s kiwi. Na dno dáme silnější vrstvu směsi, na kterou položíme piškoty a takto střídáme vrstvy až po okraj misky. Misku zakryjeme fólií a dáme vychladnout přes noc do lednice.
  • Druhý den misku vyklopíme na talíř, opatrně sejmeme fólii a dozdobíme. Citron překrojíme šikmo na větší půlku, z hřebíčků vytvoříme oči. Ploutve uděláme z kiwi, které šikmo rozřízneme nejprve napůl a poté půlky ještě jednou šikmo na půl. Takže máme z jednoho kiwi 4 stejné dílky. Citronovou hlavu položíme řezem k tělu želvy, ploutvičky z kiwi řezů směrem od hlavy po stranách a z kousku zbylého citronu uděláme ocásek.
  • Želvičku jsem dělala neteři k narozeninám a moc se líbila i chutnala.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: