Alsaské kotlety

3.5

hodnoceno: 12
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 150
      g slanina
    • pepř mletý
    • 2
      dl bílé víno
    • 6
      ks klobása 3 druhy, např. ostravská, čabajská atd. (od každého 1 pár)
    • 1
      balíček kysané zelí
    • kmín
    • 8
      ks jalovec kuličky
    • 4
      ks kotlety
    • 1
      ks jablka

Postup přípravy receptu

  • Na dno pekáčku dáme na plátky pokrájenou slaninu a pak už vrstvíme – kysané zelí, na něj cibule a jablko (oloupané) nakrájené na kolečka a zalijeme bílým vínem. Další vrstvu tvoří klobásy nakrájené také na kolečka a na ně kotlety (naklepané) a nakonec sůl, pepř, kmín, jalovec. Pečeme přikryté asi na 180 °C , až když jsou kotlety skoro měkké, odkryjeme, kotlety otočíme a dopečeme.
  • Podáváme s chlebem.
Zařazení: Maso Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: