Bábovka laciná

2.87

hodnoceno: 15
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo
    • 0,3
      l mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 2
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

  • Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanilkový cukr, kůru a střídavě mléko a mouku s kypřicím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
  • Recept pochází z poválečné kuchařky a je na každém, ať posoudí, zda je bábovka skutečně laciná. Je výborná a krásně voní, proto doporučuji použít skutečně máslo a ne jiný tuk.
Zařazení: Moučníky Bábovky

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: