Berlínské pivní buchtičky

2.62

hodnoceno: 13
Příprava: 80 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 0,5
      hrnek máslo
    • 2,7
      hrnek hladká mouka 2 a 2/3 hrnku prosáté mouky
    • 1
      hrnek rozinky
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      lahev pivo
    • 1
      hrnek lískové oříšky nahrubo nasekaných
    • 1
      lžička perníkové koření
    • 250
      ml melasa

Postup přípravy receptu

  • Melasu, máslo a pivo zahřívejte v kastrůlku, až se máslo rozpustí. Pak vmíchejte rozinky a směs nechte vychladnout.
  • V míse promíchejte suché přísady s oříšky, vlijte vychladlou směs a důkladně promíchejte.
  • Vzniklé těsto rozdělte buď do formiček nebo na plech s vyššími okraji. Těsto je velmi hutné a po upečení zůstává vláčné. V chladu buchtičky vydrží dlouho a jejich chuť se uležením ještě zlepší.
  • Pečeme zhruba hodinu při 200 °C
Zařazení: Moučníky Buchty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: