Bílé čokoládové dukátky

3.2

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 90
      g máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 160
      g hladká mouka
    • 70
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Krém
    • 75
      g máslo
    • 3
      lžíce moučkový cukr
    • 70
      g bílá čokoláda
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva
    • 1
      lžička citronová kůra
  • Další
    • bílá čokoláda na ozdobení

Postup přípravy receptu

  • V míse smícháme prosátou mouku, mletý cukr, vanilkový cukr, citrónovou kůru, špetku soli, žloutky a tuk.
  • Zpracujeme těsto a dáme na hodinu (i déle) do ledničky odpočinout.
  • Potom rozválíme placku (2 mm), vykrajujeme malá kolečka (asi 4 cm) a v předehřáté troubě (150 °C) pečeme 7–10 minut.
  • Kolečka musí zůstat světlá. Vychladlá spojujeme krémem a povrch ozdobíme rozpuštěnou bílou čokoládou.
  • Krém: čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a dáme vychladit na pokojovou teplotu. Cukr s máslem vymícháme na hladký krém, přidáme čokoládu, pomerančovou šťávu, citrónovou kůru a znovu našleháme.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: