Bramborové smaženky s česnekovou omáčkou

3

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Omáčka
    • 1
      ks cibule
    • petrželová nať
    • 2
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 300
      ml mléko
  • Brambory
    • 450
      g brambory
    • 150
      g sýr
  • Těstíčko
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks vejce
    • 150
      ml mléko

Postup přípravy receptu

  • Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a v osolené vodě vaříme 5–10 minut. Brambory musí zůstat pevné, nesmí se začít rozpadávat. Brambory slijeme a obalíme je ve strouhaném sýru. Z mouky, vejce a mléka vyšleháme těstíčko a obalujeme v něm brambory, které smažíme ze všech stran na oleji dozlatova. Na trošce oleje opražíme na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, opražíme na ní mouku, zalijeme studeným mlékem a rozvaříme na hladkou omáčku. Vmícháme sekanou nať.
  • Smažené brambory podáváme teplé s teplou omáčkou.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: