Bramborový závin s kysaným zelím

2.14

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • cibule
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 150
      g hrubá mouka
    • anglická slanina
    • 50
      g krupice
    • 500
      g vařené brambory vařené ve slupce
  • Náplň
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 300
      g klobása nebo vařené uzené maso
    • 300
      g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  • Zelí vymačkáme a podusíme na másle. Přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Klobásu nebo maso pomeleme a vmícháme do zelí.
  • Brambory oloupeme, prolisujeme a s moukou, krupicí, solí a vejcem vypracujeme těsto. Bramborové těsto vyválíme na obdélník silný 1 cm. Na něj rozetřeme náplň a svineme. Závin zabalíme do vlhkého ubrousku, konce dobře svážeme provázkem a ve vodě ve větší nádobě 30 minut vaříme.
  • Potom závin vybalíme z ubrousku, krájíme na plátky asi 2 cm silné.
  • Podáváme polité rozškvařenou slaninou s cibulí a zeleninovým salátem.
Zařazení: Chuťovky Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: