Broskvový moučník

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: 30 minut
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 1,3
      dl rostlinný olej
    • 2,5
      dl mléko
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 5
      dl polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      plechovka broskvový kompot velký
    • 2,5
      dl cukr
  • Krém
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      balíček želatina 10 g
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 800
      ml šťáva z kompotu doplněná vodou
    • 2,5
      dl cukr

Postup přípravy receptu

  • Z přísad na těsto ušleháme hladké těsto. Vlijeme ho na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech s vyšším okrajem. Posypeme drobně pokrájenými broskvemi a upečeme. Necháme zchladnout.
  • Zatím se dáme do přípravy krému. Šťávu z kompotu doplníme vodou do objemu 800 ml. V části tekutiny rozmícháme pudinkové prášky. Zbytek dáme vařit, přidáme cukry. Když směs začně vřít, vlijeme rozmíchané prášky a uvaříme klasický pudink. Odstavíme z ohně a pomalu vmícháme želatinu, pak tvaroh a smetanu. Pokud směs není kvůli tvarohu hladká, rozšleháme elektrickým šlehačem.
  • Krémem potřeme vychladlý moučník a posypeme Grankem nebo strouhanou čokoládou.
Zařazení: Řezy Buchty Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: