Bylinkový chléb v troubě

2.67

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      lžíce sůl
    • 250
      ml voda
    • 50
      ml rostlinný olej
    • pažitka
    • bazalka
    • 1
      kostka droždí
    • kopr
    • 4
      lžíce bylinky cibulová nať, estragon
    • 300
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 300
      g žitná hladká mouka

Postup přípravy receptu

  • Do vlažné vody vlijeme olej, rozdrobíme droždí a necháme během asi 5 minut vzejít kvásek. Ten vlijeme do mouky se solí a olejem, vypracujeme polotuhé těsto a necháme přikryté vykynout asi hodinu. Vmícháme nastříhané bylinky, těsto rozdělíme na dva díly a prohnětením vytvarujeme bochánky nebo veky, které dáme na vymazaný plech. Necháme hodinu kynout, potřeme vlažnou vodou a nožem jemně nakrojíme povrch chleba. Bochníky chleba vložíme do horké trouby.
  • Pečeme při teplotě 220 °C asi 20 minut, dalších 25 minut při snížené teplotě asi 180 °C a během pečení dvakrát potřeme vodou. Po vytažení z trouby bochník lehce poprášíme moukou.
Zařazení: Ostatní Pečiva

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: