Bylinkový řízek

2

hodnoceno: 3
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo kousek
    • sůl
    • 4
      stroužek česnek
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • kopr čerstvý, pár snítek
    • citronová kůra není nutná
    • ingredience na trojobal hladká mouka, vejce, strouhanka
    • olej na smažení
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

  • Prsa očistíme a uděláme do nich jeden nebo dva hluboké zářezy (kapsy). Maso osolíme, opepříme, do kapes vložíme snítky kopru, plátky česneku, slabý plátek másla a přitiskneme k sobě. Pak řízky obalíme v mouce, vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji nepříliš zprudka (aby se dobře propekly) z obou stran dozlatova.
  • Podáváme s bramborovou přílohou a zeleninovým salátem.
  • Použít lze také jiné bylinky – například petrželku, pažitku, nebo estragon.
  • Z másla, česneku, kopru a citronové kůry můžeme udělat polotuhou pastu, kterou řízky naplníme, pak obalíme a osmažíme. Takovým řízkům se říká „kyjevské“. Použít můžeme i krůtí prsa.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: