Čertovská omáčka

3.5

hodnoceno: 6
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 500
      g cibule
    • 60
      g sůl
    • 1
      kg rajčata
    • 2
      lžíce hořčice plnotučná
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      ml ocet
    • 1
      kg paprika barevné
    • 3
      ks feferonka
    • 150
      ml olej
    • 80
      g cukr 80–100 g

Postup přípravy receptu

  • Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme na nudličky nakrájené papriky, cibuli, feferonky.
  • Dále přidáme nakrájený česnek, cukr, sůl, ocet, olej. Vše dusíme doměkka.
  • Směs ochutíme hořčicí a ještě krátce povaříme. Naplníme ještě teplé do skleniček a sterilujeme 30 minut při 85 °C.
  • Čertovská omáčka se skvěle hodí ke grilovaným masům.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: