Čokoládový cheesecake

2.75

hodnoceno: 8
Příprava: 20 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 120
      g máslo
    • 5
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 300
      g hořká čokoláda
    • 500
      g tvaroh
    • 250
      g sušenky klidně použijte i Be-Be
    • 150
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Sušenky rozdrtíme v mixéru nebo válečkem a promícháme je s většinou rozpuštěného másla. Hmotu upěchujeme lžící na dno rozevírací formy (větší) vymazané máslem.
  • Troubu předehřejeme na 140 °C. Smetanu zahřejeme téměř k varu a rozmícháme v ní na kousky nalámanou čokoládu, dokud se nerozpustí. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • Tvaroh rozmícháme s krupicovým a vanilkovým cukrem. Přišleháme vejce. Tvarohovou hmotu smícháme s čokoládovou smetanou, nalijeme jí na korpus a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 hodinu.
  • Troubu v průběhu pečení neotvírejte.
  • Doporučuji podávat až druhý den.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: